Volgspot - Creaties in de kijker

In de rubriek Volgspot zetten we recente, opmerkelijke literaire of artistieke creaties in de kijker. Vrienden uit het ruime netwerk van Creatief Schrijven bieden we hier graag een podium. 

 

Met zijn nieuwe roman Ik = cartograaf maakt Jeroen Theunissen, docent bij SchrijversAcademie, een reis door Europa en de vele verhalen die het continent rijk is.

VERZIN-schrijvers zijn van alle markten thuis en dat is bij Annemarie Peeters niet anders. Ze schreef samen met Emilie Lauwers het waargebeurde boek Verdwijntijd. Daarin verwoorden en illustreren ze het verhaal van de luitspeelster Sofie Vanden Eynde, die door een burn-out haar luit aan de kant legt en zichzelf zoekt. 

Gert-Jan van den Bemd, die meerdere wedstrijden won via Azertyfactor, gaf de roman Branco & Julia uit. Hij liet zich voor het verhaal inspireren door foto’s van onbekenden.

Carolien Van 't Hof, oud-student SchrijversAcademie debuteert met de roman Rollekind. Onder het historische oppervlak borrelt een universele zoektocht naar verbondenheid en oprechte liefde.

Astrid Haerens, die voor Creatief Schrijven vaak workshops geeft, publiceerde de bundel Oerhert. Daarin onderzoekt ze de krachten van het vrouwelijke lichaam, de grenzen ervan en wat er gebeurt als die overschreden worden. Astrid Haerens werd ook net de nieuwe Letterzetter van Kortrijk.

Nog een oud-student van Schrijversacademie, Petra Thijs, vertelt het verhaal van Victorine Meurent, de vrouw die model stond voor werken van schilder Edouard Manet. Met de roman Schaduwlicht tekent Thijs het beeld van een vrouw die in een mannenwereld respect afdwingt.

Kiezen voor verschillende passies is passé, Murielle Marie Ungricht pleit voor een combinatie ervan. De student Basisjaar Literair Schrijven publiceert Tijd voor de creatieve generalist.

Oud-docent SchrijversAcademie Gie Bogaert brengt met Onvoltooid een delicaat en tegelijk indringend verhaal over afkomst en verwantschap maar vooral ook het ongrijpbare verlangen dat we intimiteit noemen.

Hilde de Vos, oud-student SchrijversAcademie, publiceert Whisperings, In dialoog met je ziel je innerlijke vrijheid ontdekken. Het boek neemt je mee op reis, maar dan wel een reis naar binnen. 

Delfien Vanden Heede, oud-student SchrijversAcademie, debuteerde met November en ik. In de roman bewandelt het hoofdpersonage een onzeker pad op zoek naar haar vermiste oude liefde en antwoorden op alle vragen die ze nog heeft.

 

-----------------------------------------------------------------------------

Verschenen in VERZIN zomer 2022

Foto © Unsplash, Danny Lines

-----------------------------------------------------------------------------

Heb je zelf nieuws te melden dat op zijn plaats is in Volgspot? Laat het weten aan Jana op redactie@creatiefschrijven.be

-----------------------------------------------------------------------------

Kan je niet genoeg krijgen van VERZIN?

Abonneer je en krijg hét magazine dat je aan het schrijven zet vier keer per jaar in de bus voor 24 euro.