Volgspot - Opmerkelijke literaire of artistieke creaties

In de rubriek Volgspot zetten we recente, opmerkelijke literaire of artistieke creaties in de kijker. Vrienden uit het ruime netwerk van Creatief Schrijven bieden we hier graag een podium. 

Dit is een fragment van de rubriek Volgspot uit VERZIN lente 2022.

 

In februari werd docent aan SchrijversAcademie, Ruth Lasters, verkozen tot één van de vijf nieuwe Antwerpse stadsdichters. De komende twee jaar zal ze samen met de andere stadsdichters aan de wieg staan van verschillende poëzieprojecten.

Niet enkel in Antwerpen, maar ook in Middelburg (NL) regeert sinds kort de SchrijversAcademie. Daar is Aschwin van de Abeele, ex-student van de opleiding poëzie, sinds 1 januari de nieuwe stadsdichter.

Eind vorig jaar debuteerde Tülin Erkan, oud-werknemer van Creatief Schrijven vzw en oud-student van de SchrijversAcademie, met haar roman Honingeter, een verhaal waarin ze Turkse folklore en klassieke mythologie vermengt tot een gecondenseerd geheel.

Begin 2022 bracht finaliste van het BK Poetry Slam 2018, Esohe Weyden, haar debuut Tussentaal uit. Daarin reflecteert de campusdichter van UAntwerpen over haar eigen leven, intiem en op de ritmes van spoken word.

 

Kansmaken op een exemplaar van Honingeter? Vervolledig Peters Puzzel, de literaire crypto in VERZIN, en bezorg het antwoord voor 1 juni aan wedstrijd@creatieschrijven.be

 

-----------------------------------------------------------------------------

Verschenen in VERZIN lente 2022

Foto © Pexels, Pixabay

-----------------------------------------------------------------------------

Kan je niet genoeg krijgen van VERZIN?

Abonneer je en krijg hét magazine dat je aan het schrijven zet vier keer per jaar in de bus voor 24 euro.