Volgspot - Podium voor literaire creaties

In de rubriek Volgspot zetten we recente, opmerkelijke literaire of artistieke creaties in de kijker. Vrienden uit het ruime netwerk van Creatief Schrijven bieden we hier graag een podium. 

 

Bruno Lowagie, trouwe cursist bij Creatief Schrijven vzw, won met zijn column Droomoord de Gerard Vermeerschprijs 2022. Het thema van de editie was Moord of droom. 

Peter mmm Verreth, oud-student van SchrijversAcademie, publiceerde bij Beefcake Publishing zijn debuutroman Max, Max, Relax. Het relaas van een jonge tiener die artiest wil worden en een waanzinnige trip beleeft in de Antwerpse polders.  

Peter Holvoet-Hanssen viert in 2022 een kwarteeuw als dichter, troubadour en taalpionier. Tijdens die 25 jaar ging hij voor Creatief Schrijven vzw o.a. aan de slag als docent bij SchrijversAcademie én was hij mede-grondlegger van Grootboek, het Verzenlied van de stad. Om zijn literaire verjaardag te vieren, verschijnt Libretto.

Mieke Vandromme, oud-student van Schrijversacademie, publiceerde haar tweede roman *Blauw. De historische roman is een verhaal over drie vrouwen die door de Tweede Wereldoorlog voorgoed met elkaar verbonden worden. De drie vrouwen kan je ook ontmoeten in de podcast Blauw.  

Jef Staes, frequent performer op het open podium De Sprekende Ezels, publiceert zijn eerste dichtbundel Ruitenwissersproeistof bij uitgeverij Fluxenberg. 

Voor de derde Zeef Poëzieprijs werden maar liefst 134 dichtbundels ingezonden. Een heel aantal bundels van (oud-)studenten van SchrijversAcademie prijkten op de shortlist: werk van Antony Samson, Joke Prinsen, Christophe Vansteenland en Vera Steenput. Oud-student van de schrijfdocentenopleiding en VERZIN-gastredacteur Annelies Van Dyck won de prijs. Haar bundel, We doen alsof het helpt, werd gepubliceerd. 

Van Marijke Umans, schrijfcoach bij Inktvis, een zee van verhalen, verschijnt in oktober bij Pelckmans Oma Pannenkoek. Het werd een bundel gedichten op kindermaat, waarin Marijke onverbloemd maar op een warme manier momenten van gemis en afscheid verwoordt. 

William Van Vooren publiceert in november Vijf Vrouwen. Zijn tweede boek is o.a. het resultaat van een manuscriptbeoordeling bij Creatief Schrijven vzw. Vijf vrouwen bouwen hun wereld weer op nadat de mannen in hun leven voor de Siciliaanse rechtbank terechtstaan.

Ook auteurs die op Azertyfactor hun eerste stappen zetten, vinden hun weg naar publicatie. Het werk van Thomas De Mulder werd meermaals gekozen als tip van de week en verscheen zelfs in VERZIN. Zijn debuut Courage vertelt het verhaal van een wijk die op het punt staat te verdwijnen.  

 

-----------------------------------------------------------------------------

Verschenen in herfst 2022

Foto © Unsplash, Thibault, Dandré

-----------------------------------------------------------------------------

Heb je zelf nieuws te melden dat op zijn plaats is in Volgspot? Laat het weten aan Jana op redactie@creatiefschrijven.be

-----------------------------------------------------------------------------

Kan je niet genoeg krijgen van VERZIN?

Abonneer je en krijg hét magazine dat je aan het schrijven zet vier keer per jaar in de bus voor 24 euro.