Volgspot - Creaties in de kijker

In deze rubriek zetten we recente, opmerkelijke literaire of artistieke creaties in de kijker. Vrienden uit het ruime netwerk van Creatief Schrijven bieden we hier graag een podium. 

Leen Raats, oud-studente van de SchrijversAcademie, ontving de derde prijs bij De Gedichtenwedstrijd met haar gedicht 'Cumulus'. In april verscheen ook haar tweede roman Solitaire bomen. Hiervoor maakte ze onder meer gebruik van de manuscriptbeoordeling van Creatief Schrijven vzw.

Thomas Desmet, wiens verhaal ‘In het duister tasten’ de dicteetekst vormde voor De Schrijfwijzen in 2022, publiceert zijn eerste jeugdroman. Het boek Arendsoog vertelt het verhaal van de zeventienjarige Anton Arend. Nadat zijn moeder betrokken is bij een verdacht ongeval, ontdekt Anton zijn talent als detective.

Aschwin van den Abeele, oud-student van de SchrijversAcademie, publiceert zijn debuut Dogger. Hij gaat op zoek naar verbindingen tussen mens en landschap. Leven wij in het landschap, of leeft het landschap in ons? Beschrijven wij het landschap, of wordt onze taal door het landschap gevormd? Van den Abeele is de huidige stadsdichter van Middelburg in Nederland.

Sofie Delporte publiceert Ik kan je redden. De misdaadroman was vijf jaar in de maak, onder andere tijdens de opleiding van SchrijversAcademie. We volgen het hoofdpersonage Olivia Leroy, die inspecteur is bij het Bureau Vermiste Personen.

In oktober verschijnt een verzameling van verhalen met als rode draad De Eenzame Uitvaart. De Eenzame Uitvaart is een sociaal en literair project waarbij dichters voor eenzaam gestorvenen een persoonlijk gedicht schrijven en dit op de uitvaart voordragen. Peter Mangel Schots, redactielid van VERZIN en een van de bezielers van De Eenzame Uitvaart, verzorgde de bundel.

-----------------------------------------------------------------------------

Verschenen in VERZIN zomer 2023

Foto © Eddie Stofe

-----------------------------------------------------------------------------

Heb je zelf nieuws te melden dat op zijn plaats is in Volgspot? Laat het weten aan Jana op redactie@creatiefschrijven.be

-----------------------------------------------------------------------------

Kan je niet genoeg krijgen van VERZIN?

Abonneer je en krijg hét magazine dat je aan het schrijven zet vier keer per jaar in de bus voor 24 euro.