Text on stage, Frank Westerman en schrijven met foto’s als inspiratiebron

*beschikbaar vanaf juli 2022*

Frank Westerman won in 2005 de Gouden Uil als schrijver van non-fictie. Opvallend, want de categorie non-fictie was vijf jaar ervoor afgeschaft. Zelf verkiest hij echter de benaming ‘literatuur van de feiten’.

“In mijn speech op de prijsuitreiking stelde ik een andere indeling voor: frictie en non-frictie, literatuur die iets teweegbrengt of die dat niet doet.”

Westerman zat sinds 2005 niet stil en heeft een oeuvre aan literatuur van de feiten als bewijs. We gaan in gesprek over zijn nieuwe boek Te waar om mooi te zijn, literaire monumenten als Jeroen Brouwers en de grootste vergissing binnen het genre van waargebeurde verhalen.

Jouw tekst op een podium?

Podiumpoëzie is sinds de eeuwwisseling in steile opmars. Mondelinge poëzie is echter allesbehalve een recent fenomeen. VERZIN onderzoekt haar lange geschiedenis en komt uit bij de literaire podia van vandaag. 

We gaan in gesprek met enkele organisatoren van zo’n literaire podia en onderzoeken hoe zij de performers ondersteunen. Sta jij binnenkort op een podium? Dan vind je ook dertien tips die je op weg zullen helpen. 

Ook geven we het woord aan literair manager Oscar Van Gelderen. Hij licht het verschil tussen een manager en een agent toe, verkent nieuwe mogelijkheden om je teksten te verspreiden en toont het belang van de juiste ondersteuning voor elke auteur. 

Verder onderzoeken we meertaligheid in de literatuur met de hulp van schrijfsters en vertaalsters Nerkiz Sahin en Hilde Keteleer. Is meertaligheid als schrijver echt een pluspunt of kan je als schrijver beter bij één taal blijven? 

En verder…

  • Het tweede boek van Eva De Groote,
  • Alles over de opleiding Schrijver in het deeltijds kunstonderwijs,
  • Een snelvuur-vragenronde met Tijl Nuyts, winnaar van de Herman de Coninckprijs, 
  • Vraag van een schrijfliefhebber: hoe schrijf je met foto’s als inspiratiebron?
  • Don Vitalski vist parels op uit Azertyfactor,
  • Een nieuwe Peters puzzel.

Zoek een plek aan het zwembad of in de schaduw van de bomen. Wij zorgen voor de lectuur en schrijfinspiratie!

 

Abonnee worden?

Maak er werk van vóór 20 juni en krijg vanaf juli hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 20 euro in je brievenbus. Later dan 20 juni maar toch nog jouw exemplaar bestellen? Dat kan uiteraard ook.

Kies voor domiciliëring en betaal slechts 15 euro per jaar. Je vindt alle info op dit formulier. 

Als abonnee krijg je korting op de manuscriptbeoordeling en de Schrijfdag.

Los nummer kopen?

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.