Marieke Lucas Rijneveld, schrijven op locatie en tegenstrijdige feedback

Marieke Lucas Rijneveld

‘Ik geloof niet echt in inspiratie’, bekent Marieke Lucas Rijneveld aan VERZIN. Ze graaft in haar hoofd tot de woorden komen en brengt tussendoor een bezoek aan de koeien. Schrijfrituelen en schrijfplekken zijn al even divers als de schrijvers die ze nodig hebben.

Schrijven op locatie

In tijden waarin mensen zo lang tussen de eigen vier muren zaten dat ze elke barst en scheur in het plafond vanbuiten kennen, gooit VERZIN het grotsyndroom van zich af en gaat schrijven op locatie. We doorploegen de literaire geschiedenis en bezoeken er vuurtorens en hotels die niet geheel toevallig in klassieke werken terechtkwamen. Tijdens een schrijfverblijf in Orval laten we de stilte op ons neerdalen.

Globetrotters Johan de Boose en Ingrid Vander Veken bekennen dat ze de couleur locale móéten opsnuiven om een verhaal tot leven te laten komen. Evelien De Vlieger ging dan weer op reis naar de achtertuin, waar ze haar schrijftafel neerpootte in een oude caravan en er de rust aantrof die ze in huis niet kon vinden.

Met Miet Ooms steken we de grens over en ontdekken de ‘Buurtaal’: de kleine nuanceverschillen tussen ‘typische Vlaams’ en de taal van onze noorderburen.

Wie na een succesvolle schrijftrip aan de keukentafel of naar de Amalfikust met een volwaardig verhaal in handen staat, leest in deze editie ook hoe om te gaan met tegenstrijdig advies.

 

En verder...

... ontdek je:

  • dat Jens Meijen iets heeft met aliens en klimaatverandering en hoe dat doorschijnt in zijn tweede boek

  • hoe Sascha Beernaert zijn rechtermiddelvinger spaart,

  • waarom het Basisjaar Literair Schrijven echt iets voor jou is,

  • welke parels Don Vitalski opvist uit Azertyfactor,

  • en welke literaire blogs, vlogs en podcasts hot zijn.

 

Trek je deze zomer de deur achter je dicht in een queeste naar nieuwe indrukken en verbeelding, dan heb je met de VERZIN-zomereditie een perfecte reisgids vol schrijfinspiratie in handen.

Mét een literaire puzzel voor als je aan het zwembad ligt.

 

Abonnee worden?

Maak er nu nog werk van en krijg vanaf eind juni hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 20 euro in je brievenbus.

Kies voor domiciliëring en betaal slechts 15 euro per jaar. Je vindt alle info op het formulier

Als abonnee krijg je korting op de manuscriptbeoordeling en Schrijfdag.

Los nummer kopen? 

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.