Korte verhalen, Aya Sabi en schrijfroutines ontwikkelen

Met Verkruimeld Land, een verzameling van vijf korte verhalen, klopte Aya Sabi op de deur van de literaire wereld. Met Half Leven, haar eerste roman, neemt ze trefzeker plaats aan de tafel. Het werd een rake en gelaagde familiegeschiedenis, die verschillende generaties aan het woord laat.

“Ik denk en hoop dat jongere generaties vandaag iets meer durven te leven voor zichzelf.”

Een gesprek over hoge productiviteit en contrasterende, vruchteloze periodes, beladen moeder-dochterrelaties en hoe de verhalen die we niet vertellen ons ook definiëren.

 

Bestaat de perfecte schrijfroutine?

Samen met november staat ook de jaarlijkse NaNoWriMo-maand voor de deur. Als schrijver ga je die maand de uitdaging aan: op dertig dagen werk je jouw een manuscript af.

We onderzoeken de wetenschappelijke fundamenten van schrijfroutines en waarom initiatieven als NaNoWriMo op bijval kunnen rekenen. We geven je zeven concrete tips om zelf een schrijfroutine op te bouwen. Ook gaan we in gesprek met vijf gevestigde auteurs. Hoe pakken Doreen Hendrikx, Dalilla Hermans, Reine De Pelseneer, Sylvie Marie en Lore Mutsaers het schrijven aan? Welke gewoontes hebben ze wel - en welke niet?

Daarnaast stellen we al jullie vragen over korte verhalen aan Mohammed Benzakour. Wanneer is een verhaal meer geschikt voor een roman of wanneer plaats je het toch in een verhalenbundel? Als ervaren auteur in beide vormen licht Mohammed Benzakour de verschillen toe. 

Ook wagen enkele redactieleden zich aan de kunst der haiku’s met de hulp van Lotte Dodions nieuwe Studio Haiku. Kan iedereen daadwerkelijk een goede haiku schrijven?

 

En verder...

  • Het tweede boek van Hans Depelchin,
  • Schrijven en kunst, de perfecte combinatie?
  • Een snelvuur-vragenronde met Thomas Desmet, winnaar van de wedstrijd 'Verhaal voor dictee',
  • Ontdek jouw perfecte schrijfplek dankzij onze rake vragen,
  • Don Vitalski vist parels op uit Azertyfactor,
  • Een nieuwe Peters puzzel.

Bouw samen met VERZIN de best mogelijke routine en schrijf het najaar tegemoet. 

 

Abonnee worden?

Maak er werk van vóór 16 september en krijg vanaf oktober hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 24 euro in je brievenbus. Later dan 16 september maar toch nog jouw exemplaar bestellen? Dat kan uiteraard ook.

Kies voor domiciliëring en betaal slechts 20 euro per jaar. Je vindt alle info op dit formulier

Als abonnee krijg je korting op de manuscriptbeoordeling en de Schrijfdag.

 

Los nummer kopen?

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.