Jan Vantoortelboom, literaire tijdschriften en Lize Spit

Jan Vantoortelboom won de gegeerde Boekenbon Literatuurprijs 2023 met zijn zesde roman ‘Mauk’. Sinds 2011 schrijft de naar Zeeuws-Vlaanderen uitgeweken West-Vlaming gestaag aan een oeuvre waarin personages een leven proberen te leiden na een trauma of het verlies van dierbaren. Zijn romans, zoals het familiedrama ‘Meester Mitraillette’, werden bestsellers. “Schrijven heeft me alles gegeven,” deelt hij. Niet slecht voor een man die niet van plan was auteur te worden.  

Een gesprek over ambacht, details en tijd nemen voor je roman.

 

Ook in dit nummer

Een gesprek met Lize Spit, Astrid Haerens en Rob van Essen. Hoe gaan zijn om met de schrijfengel en schrijfduivel op hun schouder? Merken ze wel dat die er zitten? 

Het dossier focust op literaire tijdschriften. Hoe maak je je tekst dan publiceerklaar voor een literair tijdschrift? Wij geven een zo volledig mogelijk beeld van literaire tijdschriften in Vlaanderen, gaan in gesprek met hoofdredacteurs en andere belangrijke spelers, en verzamelen advies. 

Verder gaan we in gesprek met Anneleen Van Offel over haar tweede boek. Verliep dit schrijfproces hetzelfde als bij haar debuut? Tot slot geeft Runa Svetlikova een inkijk in haar docentschap én schrijfpraktijk. Welk advies geeft ze mee aan al haar studenten? Je leest het, waar anders, in VERZIN.

 

En verder

  • Lezersvraag: Hoe toon ik mijn schrijfwerk aan iemand?
  • Zin in: een literaire pluktuin met blogs, vlogs en podcasts,
  • Het Opleidingsjaar Literair Schrijven in de kijker,
  • Tips uit de schrijfbib,
  • Snelvuur met Ludwig Van de Voorde, winnaar van de Zeef Poëzieprijs,
  • Volgspot: nieuwe literaire creaties,
  • Don Vitalski vist parels op uit Azertyfactor,
  • Een nieuwe literaire puzzel.

Begin gemotiveerd aan je lente-schrijfwerk met de nieuwe VERZIN.

 

Abonnee worden?

Maak er werk van vóór 25 maart en krijg vanaf april hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 24 euro in je brievenbus. Ga je voor automatisch terugkerende betaling? Dan heb je korting en betaal je slechts €20. 

Later dan 25 maart jouw exemplaar bestellen? Dat kan uiteraard ook.

Als abonnee krijg je korting op de manuscriptbeoordeling en de Schrijfdag

 

Los nummer kopen?

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.

Gepubliceerd op

20 mrt. 2024