Een maand lang inspiratie

Dit jaar is er helaas geen Schrijfdag. Creatief Schrijven, en dus ook VERZIN, verhuist. Voor die verhuis en andere projecten hebben we tijd nodig. Maar niet getreurd, we hebben heel wat interessant materiaal van onze online Schrijfdag vorig jaar. Dat delen we deze maand graag met je. Elke vrijdag in april komt een opname online van de vorige Schrijfdag.

Je kan de opnames hieronder bekijken. Je vindt ze ook op het YouTube-kanaal van Creatief Schrijven. Heb je graag wat meer uitleg over elke opname? Elke vrijdag komt een nieuwsbericht online met daarin achtergrondinformatie over de opname van die week. 

 

Autofictie met Fleur Pierets en Johan de Boose

Een gesprek over het fictionaliseren van het eigen leven.

 

Kom op verhaal met Salma Nachi en Sayira Maruf

Er zijn veel manieren om tot je verhaal te komen. Ontdek er enkele.

 

Debutantebal met Valerie Tack, Hind Eljadid, Marieke De Maré en Anneleen Van Offel

Debuteren, hoe doe je dat? Een eenvoudige vraag die niet makkelijk beantwoord kan worden. 

 

De schrijver in het mediatijdperk met Mohamed Ouaamari, Kristien Hemmerechts en Christophe Vekeman

Is er nog ruimte voor een tegendraadse literatuur in een tijdperk waarin schrijvers steeds vaker een onderdeel zijn van de media-cultuur? Ga je als schrijver bewust in interactie met die cultuur of blijf je er beter van weg? 

 

Rebirth met Mira Feticu

Mira Feticu over hoe een nieuwe taal ervoor zorgt dat je als persoon verandert. Kan literatuur daarbij een taal bieden die alle andere talen overstijgt?

 

Op ons YouTube-kanaal vind je opnames van auteurslezingen, een blik achter de schermen tijdens De Schrijfwijzen en maak je kennis met enkele van onze collega's. Neem zeker eens een kijkje!