Dominique De Groen, de kritische lezer en een uitgever aan het woord

Dominique De Groen

Dat Dominique De Groen geëngageerde poëzie schrijft, komt heel natuurlijk, zegt ze zelf. Ze schrijft gewoon over wat haar bezighoudt en dat is onder meer alles wat er misloopt in onze kapitalistische maatschappij. Haar nieuwe bundel Slangen is de meest persoonlijke tot nu toe. “Ik zie het als dichter niet als mijn taak om de wereld te veranderen.”

De kritische lezer en uitgever aan het woord

De kritische lezer: ontvangen met open armen of verbannen naar een onbewoond eiland? We vragen het aan Anne Provoost, Elvis Peeters, Dirk Van Boxem en Marieke De Maré. Ook werpt VERZIN een blik op de evolutie van de relatie tussen schrijver en lezer. Welke heilige huisjes werden afgebroken? In de workshop van dit dossier leer je hoe je met zo’n kritische lezer omgaat. 

Een gesprek met de Iraanse dichter Shahryar Pouyanrad en voormalig operazangeres Louisa Heine. Ze publiceerden samen een dichtbundel in eigen beheer. “Want wie wil er nu een onbekende Iraanse dichter zomaar uitgeven?” Dat uitgeven in eigen beheer, hoe begin je eraan? Je vindt een antwoord in de Q&A.

Als laatste brengen we ook een nieuwe rubriek: ‘Aan het woord’. Daarin gaan we afwisselend met een uitgever en schrijfdocent in gesprek en leggen we hen het vuur aan de schenen. Waarom wordt het ene boek gepubliceerd en het andere niet? Spot je als docent meteen het grote talent of is volharding belangrijker? In de eerste editie is uitgever Els Wouters aan het woord. Maak kennis met de persoon achter uw literaire dromen.

 

En verder…

  • Het tweede boek van Femke Vindevogel en hoe he teen absolute noodzaak was
  • Een schrijfbootcamp aan zee
  • Don Vitalski vist parels op uit Azertyfactor,
  • Een nieuwe Peters puzzel
  • Snelvuur met Bronzen Uil-winnaar Caro Van Thuyne

 

Abonnee worden?

Maak er werk van vóór 17 december en krijg vanaf januari hét schrijfmagazine vier keer per jaar voor slechts 20 euro in je brievenbus.

Kies voor domiciliëring en betaal slechts 15 euro per jaar. Je vindt alle info op dit formulier

Als abonnee krijg je korting op de manuscriptbeoordeling en de Schrijfdag.

Los nummer kopen?

Ga naar onze shop of haal hem bij één van onze verkooppunten in je buurt.